Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime al României – un oraș cu suflet tânăr, mereu până la ceva, cu o personalitate vibrantă. Clujul este un important hub cultural și universitar, plin de energie creativă și vibrații bune. Acestea sunt doar câteva dintre principalele atracții turistice din Cluj-Napoca, dar vă recomandăm să vizitați centrul oficial de informare turistică de pe Bulevardul Eroilor nr.6, pentru o listă corectă, complexă de atracții.

Piața Unirii – Biserica Sf. Mihail

Unde? – Piața Unirii

Union Square este situată în inima orașului, în jurul Bisericii Sf. Mihail. Aceasta este a doua biserică ca mărime din regiunea geografică a Transilvaniei și cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Transilvania.

Multe culori vii pot fi văzute în interiorul bisericii, datorită vitraliilor sale uimitoare. Pe măsură ce vă plimbați prin acest sit remarcabil de importanță istorică și religioasă, veți vedea statui și reliefuri care înfățișează numeroasele religii care au condus biserica în perioada în care au fost construite.

Biserica Sf. Mihail, care funcționează în prezent ca Biserică Catolică, se bucură de un număr mare de turiști anual și este considerată una dintre atracțiile turistice de top din întreaga regiune a Transilvaniei.

Muzeul de Etnografie al Transilvaniei

Unde? – Palatul Reduta, Strada Memorandumului, nr. 21 & Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, strada Aleea Muzeului Etnografic

Daca esti iubitor de istorie trebuie sa vizitezi Muzeul de Etnografie al Transilvaniei, primul si unul dintre cele mai mari de acest gen din Romania.

Muzeul are 2 secțiuni: prima se găsește în centrul orașului Palatul Reduta, iar a doua se află în Parcul Romulus Vuia în aer liber. Fondat în 1922 de profesorul Romulus Vuia, muzeul găzduiește peste 40.000 de expoziții tradiționale expuse. Porțile de lemn, bisericile, fotografiile vechi și cărțile surprind perfect satul ardelean.

Muzeul în aer liber este structurat în două secțiuni tematice. Acestea se numesc „Instalații tehnice și ateliere meșteșugărești” și „Tipuri de gospodării și monumente de arhitectură populară”. Secțiunea de exterior vă permite să vă transportați mai bine în trecut. Vei avea o experiență captivantă!

Parcul Central „Simion Bărnuțiu”


Parcul Central Simion Bârnuțiu a fost deschis în 1830 și a fost inițial numit „Parcul Poporului”. Cu toate acestea, în zilele noastre, clujenii îl numesc „Marele Parc”. După toți acești ani, parcul rămâne unul dintre principalele locuri de recreere din Cluj-Napoca.


Poți petrece o zi întreagă în parc fără să te plictisești. Daca esti o persoana activa, poti juca baschet pe terenul special amenajat (zi si noapte, terenul este dotat cu lumini nocturne). De asemenea, puteți face o plimbare pe Lacul Chios cu o bicicletă acționată cu pedale. Totuși, dacă doar cauți o seară relaxantă, poți să te plimbi prin parc admirând natura și statuile lui Liviu Rebreanu și George Coșbuc. De ce să nu iei o cină picnic sau o cină elegantă la restaurantul Chios Social Lounge, cu vedere la lacul minunat?


Parcul este cunoscut și pentru că găzduiește cel mai mare festival de muzică din România, Untold, plus alte festivaluri mai mici, precum Jazz in the Park, Cluj Days, Wine Festival, Street Food și așa mai departe.
Indiferent de anotimp, parcul este locul ideal pentru un refugiu relaxant înconjurat de natură, chiar în mijlocul orașului, la câțiva pași de agitația vieții urbane.

Dealul Cetățuia

Ca parte a controlului Habsburgilor asupra orașului, cetatea a fost construită între 1715 și 1735. Mai târziu, a fost folosită ca închisoare timp de două sute de ani și a fost folosită în mare parte după Revoluția din 1848. Situat pe un deal la o altitudine de 405m, turiștii vizitează locul nu numai pentru istoria sa, ci și pentru peisajul uluitor.

Panorama, precum și apusurile sau răsăriturile uluitoare admirate de aici transformă cu adevărat acest loc într-o atracție „must-see”. Acesta este cu siguranță motivul pentru care există mereu oameni (turiști sau rezidenți) care rătăcesc pe treptele de piatră ale acestei vechi cetăți. Așadar, dacă călătoriți cu persoana iubită și ce plimbare romantică de seară, Dealul Cetățuie este locația perfectă.

Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Situată pe o suprafață de 14 ha, Grădina Botanică este o instituție științifică, didactică și de învățământ, parte a Universității Babeș-Bolyai.

Aproximativ 10.000 de specii sunt cultivate pe un teren cu o configurație diversă, oferind un mediu propice pentru plante de pe diferite continente.

Grădina Botanică este împărțită în mai multe secțiuni:

  • Ornamentale – în funcție de anotimp, există diferite specii de plante decorative precum lalele, trandafiri, flori de grădină;
  • Fitogeografică – în această secțiune, frumusețea și esența Orientului este reprezentată de grădina japoneză, amenajată în stilul tradițional „gyo-no-niwa”.
  • Sistematic – această secțiune este una dintre cele mai importante, acoperind o suprafață de 4 ha și incluzând cele mai importante familii de plante;
  • Economic – plantele sunt grupate în funcție de utilizare (alimentară, tehnică, furajeră etc.).

Chiar dacă nu ești cu adevărat un iubitor de plante, această Grădină Botanică ar trebui adăugată pe lista ta de atracții turistice de top. Savurând parfumurile asortate, culorile vii și atmosfera generală vă vor stimula cu siguranță starea de spirit și vă vor ajuta să vă relaxați.

Steampunk Transilvania

Te-ai săturat de această realitate? Și noi suntem, uneori. Așa că haideți să ne aruncăm într-unul nou!

Steampunk Transilvania este primul muzeu din Europa dedicat genului steampunk. Puteți descoperi secretele unor lumi despre care până acum ați citit doar în cărțile lui Jules Verne.

Acest gen este unic deoarece combină elemente de science fiction cu elemente și tehnologie din secolul al XIX-lea. Odată ce ai făcut primul pas în acest muzeu, este ca și cum te-ai teleportat într-o altă lume.

Puteți explora laboratorul alchimistului în căutarea „Elixirul vieții”, puteți observa mașina timpului și, dacă aveți noroc, puteți vedea noua lucrare a profesorului Sylvester.

Concluzie

Acestea sunt primele 6 atracții din Cluj-Napoca care ar trebui să fie pe lista ta cu obiective turistice.

Pentru orele de vizitare, prețuri și alte informații utile, vizitați centrul oficial de informare turistică de pe Bulevardul Eroilor nr.6 sau consultați acest link.

Desigur, continuați să citiți articolele de pe blogul nostru pentru conținut mai util.

Dacă aveți nevoie de un loc de cazare în Cluj, apartamentele noastre sunt situate la doar câțiva km de aceste obiective turistice. Avem două locații disponibile în acest moment – ​​Apartamentele Scala și Apartamentele Meteor.

Deoarece găsirea unui loc public pentru a vă parca mașina în oraș (mai ales în centrul orașului) poate fi o sarcină epuizantă, de cele mai multe ori, vă sfătuim cu insistență să folosiți transportul public.

Există autobuze și tramvaie în tot orașul pe toate rutele posibile, iar cele două locații ale noastre sunt situate foarte aproape de mai multe stații de autobuz.

P.S. Rămâneţi aproape! Vom posta un articol pe blog despre opțiunile de transport public, în curând. Să fim prieteni pe Facebook și Instagram!

Ne menținem utilizatorii angajați cu știri, actualizări, concursuri și, bineînțeles, cu poze frumoase făcute în apartamentele noastre frumoase.

Fii primul care le vede!